Skip to content

leasing

Monsieur Vélo als partner in fietsleasing

“Fietsen is gezond.” Deze oneliner mag zo oud zijn als de straat, hij stemt wel overeen met de realiteit. Door regelmatig te fietsen houden we onze conditie op peil en zijn we minder vaak ziek. Meer en meer groeit ook het besef dat maatschappelijk verantwoord ondernemen kansen biedt in plaats van beperkingen (lees: verlies aan inkomsten) oplegt. Net zoals voor bedrijfswagens, bestaat er ook een leasingformule voor fietsen. Een ruim gamma aan fietsen past in een leasingprogramma. Dit kunnen E-bikes, Racefietsen, Gravelbikes, Mountainbikes en Pedelecs zijn.

Afspraak maken in onze winkel voor fietsleasing?

Bent u benieuwd welke fietsen u bij ons kunt leasen, wilt u meer informatie over leasen of wilt u een proefrit maken? Komt u gerust eens langs in onze winkel in Lichtaart. Wij nemen alle tijd voor u om u zo goed mogelijk te adviseren welke fiets het beste past bij uw situatie. Kunt u een fiets leasen via onze partners B2Bike, Cyclis of Velobility? Wij weten exact welke fietsen in aanmerking komen voor leasing. U heeft bij onze winkels de keuze uit de merken Giant, Kona, Orbea en Moustache. 

fietsen is gezond

voordelen van fietsleasing

voor de werkgever

  • Regelmatige fietsers zijn gezonder en minder afwezig op het werk. Ook blijken fietsende werknemers alerter te zijn en zich beter te kunnen concentreren.
  • Het bedrijf kan kosten besparen op parkeerruimte en heeft minder variabele kosten dan bij het gebruik van bedrijfswagens.
  • Fietsen levert vaak tijdswinst op voor bijvoorbeeld verplaatsingen in de drukke binnenstad. Wenst u meer comfort of wilt u voorkomen dat uw medewerkers bezweet aankomen op de plaats van afspraak, dan biedt de elektrische fiets een oplossing.
  • Fietsende werknemers zijn goed voor het imago: ze tonen concreet dat uw bedrijf aandacht heeft voor maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen.
  • Fiscaal voordelig: bedrijfsfietsen en alle aanverwante kosten zijn 120% aftrekbaar (dus ook fietsstallingen, kleedruimtes, enzovoort). Bedrijfsfietsen mogen zelfs gecumuleerd worden met fietsvergoedingen en firmawagens.

voor de fietser/werknemer

  • 2 keer per dag 15 minuten fietsen zorgt voor gezonde beweging. Als u weinig beweegt, kunt u uw conditie met ruim 10% verbeteren. Wie regelmatig naar het werk fietst, krijgt de conditie van een sporter.
  • Fietsen biedt u flexibiliteit en u bent vaak sneller op uw bestemming dan met de auto (geen files, geen parkeerplaats zoeken, enz.)
  • Een fietser kan genieten van het vlotte verkeer, daar waar een autorit in druk verkeer vaak spanningen en frustraties meebrengt.
  • Fietsen brengt ook op voor de werknemer. Hij verbruikt geen brandstof, betaalt geen parkeergeld, enz. Werknemers kunnen eventueel genieten van een belastingvrije fietsvergoeding.
  • Fietsen is milieuvriendelijk.